Ποιοι Είμαστε

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ COACHING

Ο EMCC Greece είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός, με στόχο την δημιουργία και διατήρηση ενός κοινού πλαισίου αξιών για την επαγγελματική κοινότητα των coaches.

Το Hellenic Coaching Association, εντάχθηκε στο European Mentoring and Coaching Council (EMCC) τον Ιούνιο του 2010, δημιουργώντας έτσι μια δυναμική ελληνική προέκταση αυτού του Πανευρωπαϊκού οργανισμού.

Είμαστε:

 • Ανοικτοί σε όλους τους τύπους coaching
 • Είμαστε προσανατολισμένοι στη διασφάλιση υψηλών επαγγελματικών προτύπων και ευθυγραμμισμένοι με τις διεθνείς Καλές Πρακτικές
 • Δρούμε με κοινωνική υπευθυνότητα, ενώ παράλληλα στοχεύουμε να κάνουμε το coaching μέσο συνεισφοράς στην κοινότητά μας, αλλά και την κοινωνία γενικότερα

Το Όραμα μας

Να είμαστε το σημείο αναφοράς για το Coaching στην Ελλάδα, το οποίο προδιαγράφει και διασφαλίζει πρότυπα αριστείας για το επάγγελμα του Coaching και δημιουργεί αίσθημα υπερηφάνειας ανάμεσα στους coaches.

Η Αποστολή μας

Είμαστε αφοσιωμένοι στο επαγγελματικό Coaching και συντονισμένοι με τα διεθνή πρότυπα, με στόχο να κάνουμε γνωστή την αξία του Coaching στην κοινωνία, να ενθαρρύνουμε τη σωστή πρακτική για το Coaching και να ενημερώνουμε τα μέλη μας σχετικά με νέες τάσεις και ερευνητικά δεδομένα.

O EMCC Greece που έχει ενταχθεί στο European Mentoring and Coaching Council (EMCC), ιδρύθηκε με σκοπό την προώθηση βέλτιστων πρακτικών και τη διασφάλιση του καλύτερου δυνατού επιπέδου σε μια coaching σχέση/συνεργασία, όποια μορφή μπορεί να έχει αυτή, ώστε το σχετικό περιβάλλον να παρέχει τη μέγιστη δυνατότητα για μάθηση και βελτίωση.

EMCC GREECE

Το Hellenic Coaching Association, εντάχθηκε στο European Mentoring and Coaching Council (EMCC) τον Ιούνιο του 2010, δημιουργώντας έτσι μια δυναμική ελληνική προέκταση αυτού του Πανευρωπαϊκού οργανισμού  με το όνομα EMCC Greece.

O EMCC ενώνει όλα τα άτομα ή φορείς που ενδιαφέρονται για το coaching και το mentoring και έχει πάνω από 10.000 μέλη σε 86 χώρες, με όλο και περισσότερες χώρες να εντάσσονται κάθε χρόνο

O EMCC Greece έχει μία διοικητική συμμετοχή στο Συμβούλιο, τη διοίκηση του EMCC, ενώ τα μέλη του EMCC Greece συνεργάζονται με Ευρωπαίους συναδέλφους σχετικά με:

 • Τα επίπεδα της coaching επάρκειας για το επάγγελμα πανευρωπαϊκά
 • Έρευνα
 • Διασυνδέσεις με άλλους διεθνής coaching οργανισμούς
 • Το European Individual Accreditation (EIA)
 • Το European Quality Award (EQA)

Ως μέλος του EMCC, o EMCC Greece γίνεται ταυτόχρονα μέλος μιας πανευρωπαϊκής κοινότητας αφοσιωμένης στη δημιουργία ενός αξιόλογου και αξιόπιστου coaching επαγγέλματος. Μαζί, δημιουργούμε μια Ευρωπαϊκή ταυτότητα, με ισχυρή επιστημονική βάση και υψηλές απαιτήσεις.

Διοικητικό Συμβούλιο

Το Διοικητικό Συμβούλιο έχει διετή θητεία και εκλέγεται από τα ιδρυτικά και τακτικά μέλη. Οι τελευταίες εκλογές του EMCC Greece πραγματοποιήθηκαν τον Μάρτιο του 2024 και εκλέχθηκαν τα εξής μέλη:

 • Φωτεινή Πασχίδου, Πρόεδρος
 • Νανά Συγκούνα, Αντιπρόεδρος Α΄
 • Κωνσταντίνος Ρίζος, Αντιπρόεδρος Β΄
 • Βάσια Ατσάλη, Γενικός Γραμματέας
 • Βίκη Χαρίτου, Ταμίας

Επιτροπές

Η δραστηριότητά μας διοργανώνεται μέσα από τέσσερις διευθύνσεις και δύο λειτουργίες. Το κάθε ένα έχει δικό του Διοικητικό Στέλεχος/ Μέλος. Όλα τα μέλη του EMCC Greece προτρέπονται να συμμετέχουν στις επιτροπές. Παρακαλούμε, επικοινωνήστε μαζί μας εάν σας ενδιαφέρει να γίνετε μέλος μίας εκ των επιτροπών.

Οι δύο λειτουργικές ομάδες, όπως ορίζεται στους κανονισμούς μας, είναι το Ταμείο και η Γενική Γραμματεία, που περιλαμβάνουν διοικητικές υπηρεσίες και υπηρεσίες σχετικές με τα μέλη.

 • EIA & EQA
 • Επιτροπή Κώδικα Δεοντολογίας
 • Επιτροπή Αλληλεγγύης – Προσφοράς στο Κοινωνικό Σύνολο
 • Έρευνα & Εκπαίδευση
 • Μάρκετινγκ & Επικοινωνία

Οι Ομάδες Έργων είναι οι ακόλουθες:

Έρευνα

Το Μάρτιο του 2011 ξεκίνησε, με πρωτοβουλία και διοργάνωση από το EMCC Greece, η πρώτη ολοκληρωμένη έρευνα πάνω σε πρακτικές coaching στην Ελλάδα. Ο σκοπός της σημαντικής αυτής προσπάθειας είναι να γίνει αντιληπτός ο ρόλος και η αξία του coaching στην Ελλάδα από δυνητικούς πελάτες, εταιρείες (χορηγοί), και coaches.

Εκπαίδευση

Η εκπαίδευση/ ενημέρωση είναι βασικό στοιχείο του σκοπού λειτουργίας του EMCC Greece ώστε όλα τα μέλη να έχουν πρόσβαση στις πιο πρόσφατες έρευνες και τεχνικές. Το EMCC Greece προσφέρει ένα ευρύ φάσμα εκπαιδευτικών δυνατοτήτων για τα μέλη μας που περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, Γνωσιακές Συναντήσεις, το συνέδριο του HCA και το συνέδριο του EMCC.

Αλληλεγγύη – Προσφορά στο Κοινωνικό Σύνολο

Είμαστε ένας σύνδεσμος που λειτουργεί με τις αρχές της κοινωνικής ευθύνης για τα μέλη μας, τους πελάτες μας και την κοινωνία.

Υποστηρίζουμε αξίες όπως τη διαφάνεια, την ανοιχτή επικοινωνία και κοινωνική προσφορά οι οποίες διέπουν τις δραστηριότητές μας.

Η Φύση του Προγράμματος Αλληλεγγύης

Προς υποστήριξη των ως άνω αρχών, έχει διοργανωθεί και υλοποιείται το πρόγραμμα Αλληλεγγύης. Ο σκοπός μας είναι η βοήθεια προς μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς ώστε να βελτιώσουν τα θετικά αποτελέσματά τους μέσω coaching, παρέχοντας αντίστοιχες συνεδρίες στους ηγέτες και τις ομάδες τους για το προκαθορισμένο διάστημα των 6 μηνών.

Μέχρι σήμερα, πάνω από 20 έμπειροι coaches- μέλη του συνδέσμου μας έχουν προσφερθεί για να συνεισφέρουν ώστε αυτό το πρόγραμμα να υλοποιηθεί με τα μέγιστα οφέλη.

Γιατί προσφέρουμε αυτό το πρόγραμμα;
Η βελτίωση της αποτελεσματικότητας των κοινωφελών οργανισμών γίνεται  επιτακτικότερη την περίοδο που διανύουμε, καθώς ενδέχεται να αντιμετωπίζουν δυσκολίες προσέλκυσης πόρων και εθελοντών, ανάγκες για νέα μοντέλα διαχείρισης και αριστοποίησης των πόρων τους ή και πρακτικές βελτίωσης της στρατηγικής τους διοίκησης και οργανωτικής δομής κλπ. Η εμπειρία μας δείχνει ότι το coaching μπορεί να συμβάλλει στη επίτευξη των στόχων οργανισμών και ατόμων.

Σε αυτό το πλαίσιο, επιθυμούμε η συμβολή μας να στηρίξει τους στόχους και την εύρυθμη λειτουργία οργανισμών που παίζουν έναν τόσο σημαντικό κοινωνικό ρόλο.