Solidarity Coaching

Η δράση Solidarity Coaching ξεκίνησε να υλοποιείται τον Σεπτέμβριο του 2011 και μέχρι σήμερα έχουν ολοκληρωθεί 13 κύκλοι του προγράμματος (2012-2022). Μέσα σε αυτά τα 11 χρόνια και στα πλαίσια αυτού του έργου, ο EMCC Greece έχει συνεργαστεί, με 134 οργανισμούς μη κερδοσκοπικού – μη κυβερνητικού χαρακτήρα (όπως η Greenpeace, Praksis, Actionaid, WWF, Γιατροί Χωρίς Σύνορα, Αρκτούρος, ΚΕΘΕΑ, ΕΚΕΨΥ,Δεσμός και πολλές άλλες σε όλη την Ελληνική επικράτεια) των οποίων 245 στελέχη συμμετείχαν στο πρόγραμμα coaching. Απο πλευράς EMCC Greece, εργάστηκαν περισσότεροι από 60 εθελοντές coaches και προσφέρθηκαν πάνω από 2100 ώρες pro bono coaching.

Το Solidarity Coaching έχει ήδη βραβευθεί 2 φορές: τον Οκτώβριο του 2014 έλαβε το χάλκινο βραβείο στην κατηγορία «Ηγεσία & Αριστεία στο Ανθρώπινο Δυναμικό» στα πλαίσια των HR Excellence Awards που διοργανώνονται απο την Ε.Ε.Δ.Ε & το Ε.Ι.Μ.Α.Δ & τον Νοέμβριο του 2015 έλαβε το Ευρωπαικό Βραβείο Solidarity Coaching (EMCC Solidarity Coaching Award) απο το European Mentoring & Coaching Council (EMCC).

Κατευθυντήρια γραμμή της εθελοντικής μας δράσης μας παραμένει η ενίσχυση της προσωπικής ανάπτυξης του ατόμου. Η εμπειρία μας έχει επανειλημμένα δείξει ότι το coaching μπορεί να συμβάλλει ουσιαστικά στην επίτευξη των στόχων οργανισμών και ατόμων. Την σημερινή εποχή η βελτίωση της αποτελεσματικότητας των κοινωφελών οργανισμών γίνεται επιτακτικότερη, καθώς οι οργανισμοί αυτοί ενδέχεται να αντιμετωπίζουν δυσκολίες προσέλκυσης πόρων και εθελοντών. Πιστεύουμε ότι η βελτίωση αυτή ξεκινά από την ανάπτυξη των στελεχών αυτών των φορέων προσθέτοντας φυσικά και την ανάγκη για νέα μοντέλα διαχείρισης και αριστοποίησης των πόρων τους ή για πρακτικές βελτίωσης της στρατηγικής τους διοίκησης και οργανωτικής δομής.

Σε αυτό το πλαίσιο, επιθυμούμε η συμβολή μας να συνεχίζει να στηρίζει και να ενισχύει τους στόχους και την εύρυθμη λειτουργία οργανισμών που παίζουν έναν τόσο σημαντικό κοινωνικό ρόλο.

Προϋποθέσεις συμμετοχής

 • Συμμετέχουν μόνο οικονομικά ενήμερα μέλη του EMCC Greece
 • Απαιτείται εκπαίδευση στο coaching από αναγνωρισμένο φορέα
 • Απαιτείται ελάχιστος αριθμός ωρών εμπειρίας coaching (coaching log):80 ώρες

Ρόλος του Project Management Office (PMO)

 • Για την εύρυθμη λειτουργία του Solidarity Coaching, έχει δημιουργηθεί ένα PMO, το οποίο αποτελείται από 3 μέλη του EMCC Greece και έχει τη συνολική ευθύνη της ροής & διαχείρισης του προγράμματος.
 • Σε περίπτωση προβλημάτων με τα χρονοδιαγράμματα ή με τη γενικότερη ροή, οι εθελοντές coaches μπορούν να απευθύνονται στο μέλος του PMO, το οποίο θα είναι υπεύθυνο για τον συντονισμό του φορέα με τον οποίο συνεργάζονται.

Διαδικασία Επιλογής

 • Η διαδικασία επιλογής των εθελοντών coaches που συμμετέχουν στο Solidarity Coaching project, πραγματοποιείται από την Επιτροπή Αξιολόγησης, την οποία απαρτίζουν τα μέλη του Project Management Office (PMO
 • Η Επιτροπή Αξιολόγησης αξιολογεί τις αιτήσεις συμμετοχής ως προς την κάλυψη των προϋποθέσεων συμμετοχής.
 • Όσες αιτήσεις καλύπτουν με επιτυχία τις προϋποθέσεις, προχωρούν στο επόμενο στάδιο της συνάντησης με τους διαχειριστές του προγράμματος (PMO) και του matching με coachee.

Υποχρεώσεις και Ωφέλη του Solidarity Coach

 • Δέσμευση για τον χρόνο που έχει ορίσει ο ίδιος ο coach ότι θα παρέχει στην δράση (min 1 coachee – 6 ώρες coaching καθώς και παρουσία του στις 2 τριμερείς συναντήσεις) και καταγραφή των ωρών σε coaching log.
 • Τήρηση του χρονοδιαγράμματος της δράσης στα πλαίσια των κύκλων φιλοξενίας και των βημάτων υλοποίησης όπως αυτά θα συμφωνηθούν με το PMO
 • Χρησιμοποίηση των προσωπικών εργαλείων και μοντέλου coaching για την πραγματοποίηση των συναντήσεων.
 • Ενημέρωση σε τακτά χρονικά διαστήματα του συντονιστή του προγράμματος που θα ορισθεί από το PMO (Project Management Office) σχετικά με την πορεία της δράσης στον φορέα με τον οποίο συνεργάζεται.
 • Δέσμευση συμμετοχής στα προγραμματισμένα supervision sessions.
 • Μετά το τέλος του προγράμματος
   • ο coach θα συμπληρώνει φόρμα αξιολόγησης του προγράμματος και θα την παραδίδει στο PMO
   • το EMCC Greece  θα παρέχει βεβαίωση των ωρών coaching που εχει προσφέρει ο εθελοντής coach (βασισμενες στο coahing log) οι οποίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για πιστοποίηση ή ανανέωση της άδειας του coach.
   • Ο Coachee θα συμπληρώνει μια φόρμα αξιολόγησης του coach την οποία ο coach μπορεί να χρησιμοποιεί ανώνυμα για την συνέχιση της διαπίστευσής του

Η έναρξη νέου κύκλου ανακοινώνεται με email στα μέλη.

Πρόσκληση για Εθελοντές Coaches για τη δράση Solidarity Coaching 2023-2024

 Αγαπητά μέλη και φίλοι του EMCC Greece,

Όπως γνωρίζετε το Solidarity Coaching είναι μια δράση που απευθύνεται σε Μη Κυβερνητικές – Μη Κερδοσκοπικές οργανώσεις σε όλη την Ελλάδα με σκοπό να αναπτύξει τα διευθυντικά στελέχη τους ώστε να ενισχύσουν την αποτελεσματικότητα και το έργο τους.

Για δωδέκατη χρονιά συνεχίζουμε τις εθελοντικές δράσεις μας και την κοινωνική προσφορά μας σε  ομάδες και οργανισμούς και για τρίτη συνεχή χρονια την αποκλειστική συνεργασία μας με το Ιδρυμα Μποδοσάκη

Το Ίδρυμα Μποδοσάκη λειτουργεί από το 2016 το Κοινωνικό Δυναμό (Social Dynamo), μία πρωτοβουλία του Ιδρύματος σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων (μέσω του συνΑθηνά), που στοχεύει στην ενδυνάμωση οργανώσεων και ομάδων της κοινωνίας των πολιτών, με άξονες την επιμόρφωση, την επαγγελματική υποστήριξη και τη δικτύωση. Το Ίδρυμα προσφέρει σε οργανώσεις και ομάδες της Κοινωνίας των Πολιτών δωρεάν υπηρεσίες μάθησης, επαγγελματική υποστήριξη, δικτύωση και χώρο συνεργασίας. Για την προσφορά αυτών των υπηρεσιών το Κοινωνικό Δυναμό συνεργάζεται με φορείς που εθελοντικά και δωρεάν προσφέρουν αντίστοιχες υπηρεσίες.

Στα πλαίσια αυτής της συνεργασίας το HCA μέσω των μελών του προσφέρει υπηρεσίες executive coaching στα στελέχη των ομάδων και των οργανισμών   κατά την διάρκεια της φιλοξενιας τους από το Ιδρυμα  ώστε να ενισχύσουν την αποτελεσματικότητα και το έργο τους.

Ειδικότερα σε αυτόν τον κύκλο  του 2023-2024 :

 • Οι εθελοντές μέλη του EMCC Greece  θα παρέχουν 6 ατομικές συναντήσεις  (έως 8) executive coaching καθώς  και δύο τριμερείς  συναντήσεις στις οποίες θα παρευρίσκεται και ένα μέλος  της ομάδας εργασίας του Social Dynamo ( Κοινωνικού Δυναμό) . Η πρώτη τριμερής συνάντηση θα λαμβάνει χώρα πριν την  έναρξη των ατομικών συνεδριών για την από κοινού συμφωνία των στόχων του προγράμματος coaching, και η δεύτερη μετά το τέλος του ατομικού προγράμματος με στόχο την αξιολόγηση της δράσης.
 • Ο κύκλος φιλοξενίας έχει διάρκεια από τον Νοέμβριο 2023 έως το τέλος Μαρτίου 2024.
 • Αιτήσεις συμμετοχής μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2023

Σας καλούμε να συμμετέχετε προσφέροντας το χρόνο σας και κερδίζοντας εμπειρία, γνώση και φίλους!

Σημειώνουμε ως πολύ σημαντικό για τους Coaches που βρίσκονται σε διαδικασία διαπίστευσης ότι χορηγείται βεβαίωση για τις ώρες που καταγράφονται και υπολογίζονται για τη διαδικασία διαπίστευσης (accreditation).

Τα κριτήρια συμμετοχής είναι :

 • Να είστε ενεργά μέλη του EMCC Greece ή να κάνετε την εγγραφή σας με τη δήλωση συμμετοχής στο πρόγραμμα. Εάν δεν είστε ήδη μέλη του EMCC Greece, μπορείτε να γίνετε μέλη ταυτόχρονα με τη συμμετοχή σας στο πρόγραμμα.
 • Να έχετε ολοκληρώσει κάποιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα coaching, αναγνωρισμένης σχολής από το EMCC Greece.
 • Ελάχιστος αριθμός ωρών εμπειρίας coaching (coaching log): 80 ώρες

Ομάδα διαχείρισης:

Ολγα Ματσούκη

Μαρία Μπικέ, Πρόεδρος EMCC Greece

Σας περιμένουμε!

Ομάδα Solidarity Coaching EMCC Greece

GET STARTED

0$

Ευχαριστούμε, θα επικοινωνήσουμε μαζί σας σύντομα.

Στοιχεία Χρήστη


Πρέπει να ανήκετε στα μέλη του EMCC Greece για να μπορέσετε να συμμετέχετε στις δράσεις μας. Μπορείτε να γίνετε μέλος κάνοντας εγγραφή εδώ.

You need to select an item to continue

ΕΠΟΜΕΝΟ

Στοιχεία Εκπαίδευσης

(αναφέρετε το επίπεδο διαπίστευσης &
τον φορέα)

You need to select an item to continue

ΕΠΟΜΕΝΟ

Αίτηση Solidarity Coaching

Αποδέχομαι ότι

Σημείωση: Η αίτησή σας θα αξιολογηθεί από την Επιτροπή Αξιολόγησης και θα υπάρξει περαιτέρω επικοινωνία μαζί σας, ώστε να οριστεί τηλεφωνική συνέντευξη εάν απαιτείται.

Summary

Description Information Quantity Price
Discount :
Total :

ΥΠΟΒΟΛΗ